PvdD vraagt Versatel uitzending smakeloze en dier­on­vrien­de­lijke tv-spot dood­ge­gooide duif te staken


18 januari 2005

Amsterdam 18 januari - Terwijl Nederland in de greep is van de vraag op welke wijze respect weer een kenmerkend onderdeel van onze samenleving kan worden, meent telecombedrijf Versatel een reclamecampagne te kunnen voeren waarin een volledig respectloze houding jegens levende wezens wordt geëtaleerd. De tv-spot waarin een duif tegen een gesloten raam wordt doodgegooid is ronduit smakeloos en zeer dieronvriendelijk.

De Partij voor de Dieren heeft tal van verontwaardigde reacties ontvangen over de uitzending van de beelden, waar een verkeerde en uiterst ongewenste receptwerking vanuit gaat. In een brandbrief die vandaag aan de directie van Versatel Nederland is verstuurd, wordt er op aangedrongen de spot met onmiddellijke ingang van de buis te halen. Wanneer Versatel aan deze oproep geen gehoor geeft, zal de PvdD een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie.

Op de site van de PvdD wordt een e-mailactie gestart om mensen in staat te stellen hun ongenoegen kenbaar te maken aan de directie van Versatel.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief