PvdD tekent Verdrag met jongeren voor duurzaam onderwijs


22 oktober 2014

Esther Ouwehand zette deze maand haar handtekening onder het Verdrag voor Duurzaam Onderwijs van De Groene Generatie, een organisatie die onderzoek doet en campagnes verzorgt op het gebied van groen onderwijs. De Partij voor de Dieren dringt al sinds haar intrede in de Kamer aan op de noodzaak van substantiële aandacht voor natuur, milieu en duurzaamheid op school.

Ouwehand: “De grootste uitdaging waar deze generatie voor staat is de vraag hoe we de aarde leefbaar kunnen houden. Een duurzame samenleving begint op school en dat vraagt om dieren- natuur- en milieuonderwijs als vast onderdeel van de curricula van scholen.” De Partij voor de Dieren is blij dat een meerderheid van de Tweede Kamer zich daarbij aansluit.

Ruim veertig jongerenorganisaties en de onderwijswoordvoerders van de Partij voor de Dieren, SP, PvdA, D66, Christen Unie en 50plus tekenden het verdrag. Ouwehand: “Leren hoe je een verantwoorde burger kunt zijn door op een goede manier om te gaan met de aarde zou heel vanzelfsprekend moeten zijn. Jongeren vragen om kennis over de milieuproblemen van nu. Geweldig dat ook jongeren zelf het initiatief hebben genomen voor dit Verdrag.”

Gerelateerd nieuws

Succes: aanpak wegwerpbekers op stations

De enorme hoeveelheid rondslingerende troep op stations wordt aangepakt. Herbruikbare koffiebekers worden de norm, in plaats ...

Lees verder

Opinie: Mager applaus voor omstreden Europese Commissie

De Europese fracties van het CDA en de PvdA hebben elkaars omstreden figuren zojuist de Europese Commissie in geholpen. Desas...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief