PvdD slaat alarm tegen TTIP bij mani­fes­tatie in Amsterdam


12 oktober 2015

Zaterdag 10 oktober werd er in verschillende grote steden in Europa gedemonstreerd tegen TTIP, het omstreden vrijhandelsverdrag van Europa met de VS. Aan de manifestatie in Amsterdam namen ruim 7.000 mensen deel, waaronder veel leden van de Partij voor de Dieren. In haar Prinsjesdagjurk sprak Marianne Thieme de menigte toe en riep ze op tot een referendum over TTIP.

Thieme deed de oproep voor een referendum vorige week al in de Tweede Kamer. De Partij voor de Dieren wil dat het kabinet een referendum organiseert over TTIP en CETA (het omstreden vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada). De verdragen zetten de deur wijd open voor producten die niet voldoen aan onze standaarden voor voedselveiligheid, privacy, dierenwelzijn en milieu. Multinationals die naar eigen zeggen last hebben van nieuwe regels die mens, dier, natuur of milieu beschermen, krijgen het recht om via een private rechtbank miljoenenclaims bij een land neer te leggen. De vrijhandelsverdragen vormen daarom een bedreiging voor de democratie.

“Geweldig dat zoveel partijleden naar de manifestatie in Amsterdam zijn gekomen om alarm te slaan tegen TTIP. Er is een duidelijk signaal afgegeven hier in Nederland, maar ook in andere grote Europese steden, dat TTIP er niet moet komen. Zeker niet zonder eerst het volk te raadplegen via een referendum”, aldus Marianne Thieme.

De PvdD partijleider droeg zaterdag de ‘beroemde’ jurk die ze op Prinsjesdag aan had om te waarschuwen voor TTIP. De jurk is ontworpen in de stijl van de WMS-etikettering (Wet Milieugevaarlijke Stoffen). Ze werd tijdens de manifestatie ondersteund door partijleden met spandoeken én oranje t-shirts en protestbordjes voorzien van een groot zwart kruis, geheel in lijn met haar jurk.

Lees hier meer over onze oproep tot een referendum over TTIP en onze andere activiteiten tegen dit omstreden verdrag.

Gerelateerd nieuws

PvdD weer duurzaamste Kamerfractie

In de Duurzame 100 van Trouw heeft Esther Ouwehand dit jaar als hoogstgeplaatste politicus de 13e plaats behaald en Marianne ...

Lees verder

Kamer: stop import gekloonde huisdieren

De Tweede Kamer zegt nee tegen de import van gekloonde huisdieren. Een motie van Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) is v...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief