PvdD komt met aanklacht van een uur


10 december 2008

De Partij voor de Dieren neemt vanavond in het debat over de begroting van LNV bijna een uur spreektijd. Dat blijkt uit de rondgedeelde sprekerslijst.
Fractievoorzitter Marianne Thieme staat ingeboekt voor 58,5 minuut spreektijd. Veel grotere fracties hebben minder dan de helft: het CDA 29, de PvdA 24 en de SP 18 minuten.

Fracties krijgen spreektijd toebedeeld naar gelang hun grootte. Voor de debatten over de begrotingen van alle ministeries krijgen ze een totale spreektijd, die de fracties naar eigen keuze mogen besteden. Van de 2 uren die de dierenpartij in totaal heeft gekregen is een uur plus 1,5 minuut opgegaan aan de begrotingsbehandelingen van VROM en VWS; het resterend uur min 1,5 minuut wordt helemaal opgemaakt aan LNV.

In werkelijkheid kan Thieme nog langer aan het woord zijn als ze wordt onderbroken door interrupties van andere Kamerleden. Reacties daarop worden niet als spreektijd meegerekend.

Volgens haar collega Esther Ouwehand zal Thieme haar spreektijd gebruiken voor "een grote aanklacht" tegen het beleid van minister Verburg. De PvdD vindt dat niet duurzaam.

Door het uitlopende debat dat de Kamer vandaag overdag houdt over de kredietcrisis is het aanvangsuur voor de begrotingsbehandeling LNV al een paar keer uitgesteld en staat nu op 19.00 uur. Het ziet er daarom naar uit dat Thieme, als een na laatste spreker, haar aanklacht tegen middernacht zal uitspreken.


Bron: BOERDERIJ

Klik hier voor de bijdrage van de Partij voor de Dieren in de eerste termijn van de behandeling van de LNV-begroting

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme in gesprek met burgemeester Laarbeek over dierenopvang in nood

Den Haag, 10 december 2008 - Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, zal donderdag 18 december in ge...

Lees verder

Opinie: Bouwcrisis is onnodig in een land met woningnood

In de bouw dreigen komend jaar tienduizenden ontslagen te vallen als gevolg van de krimpende vraag onder invloed van de kredi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief