PvdD eist openheid over belas­ting­af­spraken met multi­na­ti­onals


2 juni 2017

Nederland loopt jaarlijks ongeveer 5 miljard euro mis door belastingontwijking. De Partij voor de Dieren wil totale openheid over de bedragen en over de afspraken die de belastingdienst gemaakt heeft met deze bedrijven.

"Belastingontwijking raakt ons allemaal. De inkomsten die door de een worden ontweken, moeten door de ander worden opgebracht. Dat zet de bijl aan de wortels van onze belastingmoraal. Waarom moet de winkel op de hoek wel de volle mep betalen, terwijl internationale ketens belasting weten te ontwijken? Waarom 35% tot 40% voor de een en 1% voor de ander?", aldus Lammert van Raan.

"Belastingontwijking raakt ons allemaal, ook — en misschien wel juist —ontwikkelingslanden. Schattingen gedaan door SOMO en Tax Justice spreken over het mislopen van 460 miljoen euro per jaar. Belastingontwijking draagt dus aanzienlijk bij aan de ongelijkheid. Belastingontwijking op deze schaal roept dringend de vraag op of dit het soort land is dat Nederland wil zijn."

Bekijk of lees ook de volledige debatbijdrage van Lammert van Raan.

Gerelateerd nieuws

Kamer stemt voor meer transparantie over het leven en sterven van dieren in de vlees-, zuivel- en eierketen

In haar motie benadrukte Esther Ouwehand dat de informatie en de communicatie van zowel de sector zelf als vanuit de overheid...

Lees verder

TTIP moet daadwerkelijk begraven worden

De Partij voor de Dieren heeft er bij het kabinet op aangedrongen het vrijhandelsverdrag TTIP daadwerkelijk te begraven. De v...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief