Protest­actie tegen geplande megastal in Vlagt­wedde


21 februari 2012

De Partij voor de Dieren voert vandaag bij het gemeentehuis in Sellingen actie tegen de komst van een megamelkveestal in Vlagtwedde. Tweede Kamerlid Anja Hazekamp zal om 10.00 uur in aanwezigheid van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vlagtwedde het mes in de megastal zetten.

De gemeenteraad neemt ’s avonds een principebesluit over het al dan niet toestaan van een melkveehouderij met 1800 koeien. De Partij voor de Dieren verzet zich tegen deze megastal. De koeien in megastallen worden letterlijk uitgemolken. Bovendien staat de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van de omwonenden onder druk door de komst van deze koeienfabriek. De Partij voor de Dieren maakt met haar protest duidelijk dat megastallen onacceptabel zijn, en dat de vee-industrie moet stoppen. Een snelle overgang naar een dier-en mensvriendelijke dierhouderij is de enige toekomstbestendige optie.

Nadat het mes in de megastal is gezet zal de actie tot 12:00 worden voortgezet bij het gemeenthuis in Sellingen, in gezelschap van een reuzenkoe. Ook ’s avonds voor aanvang van de raadsvergadering zal de Partij voor de Dieren aanwezig zijn om de raadsleden te verwelkomen.

Gerelateerd nieuws

Vijf voor twaalf voor horsmakreel

De Partij voor de Dieren wil een vangst- en importverbod op horsmakreel uit de Zuidelijke Stille Oceaan. Kamerlid Anja Haz...

Lees verder

Erwin Vermeulen vrij!

Vanmorgen is Sea Shepherd vrijwilliger Erwin Vermeulen door de Japanse rechter volledig vrijgesproken van de aanklacht dat...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief