Poll NSS/Interview: Echte winnaars PvdD en Europa Trans­parant


4 juni 2004

In opdracht van NOS-NOVA lijn 25 voert NSS Interview elke week een opinieonderzoek uit ten behoeve van de Europese Verkiezingen. Het opiniebureau geeft aan dat de Partij voor de Dieren en Europa Transparant goede hoop mogen hebben op een zetel en noemt deze partijen de echte winnaars:

(...) de echte winnaars moeten worden gezocht bij de niet-gevestigde partijen zoals Europa Transparant en de Partij voor de Dieren. Deze partijen staan bij de Lijn 25-barometer onder het kopje overig en dit kopje is van een niets betekende 1 procent uitgegroeid naar 8 procent. Daarmee ontwikkelen de kleine partijen zich tot een geduchte concurrent voor een felbegeerde zetel in het Europarlement.

Hiervoor moeten ze eerst wel de kiesdrempel van 3,7 procent halen. Maar Europa Transparant zit er vlakbij en ook de Partij voor de Dieren heeft kans de kiesdeler te halen. Gezien hun snelle opkomst hebben zowel Paul van Buitenen als Marianne Thieme goede hoop op een zetel in het Europese Parlement.(...)

Gerelateerd nieuws

Thieme opent met de Faunabescherming op 4 juni virtuele schandpaal voor (illegale) bouwwerken van jagers

A.s. vrijdag om 11.00 uur zullen Marianne Thieme (Europees lijsttrekker van de Partij voor de Dieren) en Krista van Velzen (T...

Lees verder

Galerie Donkersloot organiseert benefietveiling op eBay Nederland voor de Partij voor de Dieren

Marianne Thieme lijsttrekker van de Partij voor de Dieren opent op dinsdag 8 juni om 15.00 uur de expositie van dierenportre...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief