Partij voor de Dieren zet in op directe warme sanering nert­sen­fok­kerij


7 oktober 2008

Donderdag 9 oktober debatteert de Tweede Kamer vanaf 10.15 over het wetsvoorstel van de SP/PvdA voor een verbod op het fokken van nertsen. Dit wetsvoorstel bepleit een koude sanering waarbij de nertsenfokkers 10 jaar de tijd krijgen om de zaak af te bouwen. Dat betekent dat gedurende 10 jaar nog zo’n 45 miljoen nertsen gefokt en gedood zullen worden.

De Partij voor de Dieren is groot voorstander van een spoedige beëindiging van deze bedrijfstak. Daarom zal de Partij voor de Dieren donderdag een wijzigingsvoorstel indienen om de overgangstermijn te vervangen voor een directe, warme sanering. Daarbij worden de bontfokkers schadeloos gesteld. Dat betekent dat er niet nog 10 jaar lang elk jaar 4,5 miljoen nertsen een ellendig leven hoeven te leiden om te eindigen als bontkraag.. Met een warme sanering worden 45 miljoen nertsenlevens gespaard.

Er zou een Kamermeerderheid moeten zijn die de nertsenfokkerij wil verbieden als de ChristenUnie en de Partij voor de Vrijheid hun diervriendelijke gezicht laten zien nu het er op aankomt...

De stemmingen over dit wetsvoorstel en over het amendement van de Partij voor de Dieren zullen over enkele weken plaatsvinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief