Partij voor de Dieren voor inbur­gering van doggybags


18 januari 2012

Staatssecretaris Bleker moet in gesprek met restauranthouders om een lans te breken voor de doggybag. Dat vindt de Partij voor de Dieren die daarover een motie heeft ingediend tijdens het debat duurzaam voedsel. Restaurants gooien per jaar 51.000 ton voedsel weg. De Partij voor de Dieren bindt de strijd aan met die verspilling door te pleiten voor inburgering van de doggybag.

In Nederland worden overgebleven etenswaren in restaurants negen van de tien keer weggegooid, terwijl het in verschillende andere landen heel normaal is om restanten van de maaltijd mee naar huis te nemen in een zogenaamde doggybag. Uit onderzoek van Milieu Centraal, onderzoeksbureau CREM en restaurantwebsite iens.nl. blijkt dat zeker 68 procent van de klanten gebruik wil maken van een doggybag als restaurants die aan zouden bieden.

Esther Ouwehand: “Om de voedselverspilling tegen te gaan, zou het mooi zijn als restaurants van het aanbieden van een doggybag de norm maken. Het gebruiken van een Doggybag is nu nog een taboe in Nederland en daarom durven consumenten er niet om te vragen. Er valt veel winst te behalen als ook Nederlandse restaurants hun klanten zouden uitnodigen om overgebleven etenswaren na afloop van de maaltijd mee naar huis nemen. Dan kun je de dag erna bombarderen tot ‘restjesdag’.”

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme legt Kamerwerk vervroegd neer

Marianne Thieme zal op medisch advies een week eerder dan gepland het Kamerwerk neerleggen. Haar zwangerschapsverlof gaat ...

Lees verder

Partij voor de Dieren organiseert benefietvertoning film The Cove

De Partij voor de Dieren houdt op zondag 29 januari een benefietvoorstelling van de film The Cove in Amsterdam. De opbreng...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief