Partij voor de Dieren: Uitkomsten Davids kunnen niet zonder conse­quenties blijven


12 januari 2010

Den Haag, 12 januari 2009 - De Partij voor de Dieren ziet in de uitkomsten van de commissie Davids aanleiding voor een parlementaire enquête over de Nederlandse rol in de oorlog in Irak.

Thieme: "de uitkomsten van de commissie Davids laten zien dat het Nederlandse parlement onjuist of tenminste zeer onvolledig geïnformeerd is door het kabinet. Dat is in alle gevallen onaanvaardbaar, maar zeker waar het Nederlandse deelname aan of politieke steun aan een oorlog betreft. " De Partij voor de Dieren betreurt het dat de commissie Davids niet de beloofde helderheid heeft kunnen geven over een eventuele actieve rol die Nederland gespeeld heeft in de oorlog in Irak.
De onderste steen zal in dit dossier boven moeten komen, via het onder ede kunnen horen van getuigen in een parlementaire enquête.
Het kan en mag niet zo zijn dat de coalitie uit electorale overwegingen besluit geen personele consequenties te verbinden aan de uitkomsten van de commissie Davids.

Gerelateerd nieuws

Provincies stoppen jacht op aandringen van Partij voor de Dieren

Op aandringen van de Partij voor de Dieren last het grootste gedeelte van de provincies een tijdelijk jachtverbod in vanwege ...

Lees verder

Partij voor de Dieren roept Balkenende ter verantwoording voor geheime brief afzwakking natuurbeleid

De Partij voor de Dieren roept minister-president Balkenende naar de Kamer voor de briefwisseling die hij met EU-voorzitter B...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief