Partij voor de Dieren stelt vragen over onei­gen­lijke inzet Europese kalfs­pro­mo­tie­gelden


29 september 2009

Den Haag 29 september 2009 - De Partij voor de Dieren heeft naar aanleiding van de uitzending van Vara Kassa Kamervragen gesteld over de besteding van Europese kalfsvleessubsidies. In de uitzending werd gesteld dat de Stichting Promotie Kalfsvlees niet veel meer lijkt te zijn dan een mantelorganisatie van de VanDrie Groep, ’s werelds grootste producent van kalfsvlees.

De Partij voor de Dieren vraagt de minister hoe het kan dat een collectieve promotiecampagne vooral lijkt te worden ingezet om de belangen van één bedrijf te behartigen, waarbij de Stichting Promotie Kalfsvlees zich bedient van hetzelfde logo als dat bedrijf en gevestigd is op hetzelfde adres.
Dergelijke inzet van publiek geld wekt de indruk van oneerlijke concurrentie en belangenverstrengeling, waarmee een onderzoek door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) gerechtvaardigd zou kunnen zijn.

Klik hier voor de Kamervragen.

De Partij voor de Dieren heeft al eerder Kamervragen gesteld naar aanleiding van deze promotiecampagne voor kalfsvlees.

Kamervragen juli 2009

Kamervragen augustus 2009

Gerelateerd nieuws

Opinie: Lezing Het gelijk van de dieren het geluk van de mensen september 2009

Het leven op aarde manifesteert zich in heel veel vormen. Alleen al het aantal diersoorten bedraagt al meer dan een miljoen. ...

Lees verder

Wereld Vegetariërs Dag

1 oktober is het Wereld Vegetariërs Dag. Een dag waarop iedereen wordt opgeroepen geen dieren te eten en zich in te zetten vo...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief