Partij voor de Dieren stelt Kamer­vragen over 'Echte meisjes in de jungle'


25 maart 2011

De Partij voor de Dieren heeft met afschuw kennis genomen van de uitzending van het RTL 5-programma ‘Echte meisjes in de jungle' waarin meerdere kippen werden geslacht. Tijdens deze uitzending, die gisteravond te zien was, vangen en slachten de deelnemers in de jungle van Suriname op een zeer ondeskundige en barbaarse wijze twee kippen. De Partij voor de Dieren vindt dit zeer verontrustend en stelt Kamervragen.

Marianne Thieme: “Het is zorgelijk dat mensen willen terugvallen in het beschavingsniveau, alleen maar om daarmee hoge kijkcijfers te bereiken. Wij roepen iedereen op om een reactie te sturen naar RTL 5 om aan te geven dat dit absoluut niet getolereerd wordt.”

In de Kamervragen wordt de mening van staatssecretaris Bleker van Landbouw gevraagd over het Nederlandse productieteam dat meisjes in het buitenland op deze ondeskundige manier kippen onverdoofd laat slachten. De Partij voor de Dieren wijst het gesol met dieren in tv-programma’s af, omdat het angst en stress bij dieren veroorzaakt en hun gezondheid vrijwel altijd wordt geschaad. In het geval van ‘Echte meisjes in de jungle' worden kippen zelfs opzettelijk mishandeld en onverdoofd geslacht. Dit zou als het in Nederland plaatsvindt tot strafrechtelijke vervolging leiden.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil waarschuwingsetiket op vlees

De Partij voor de Dieren vindt dat er een verplichte waarschuwing op de verpakking van vlees moet staan over de kans op bes...

Lees verder

Thieme stelt vragen over aansprakelijkheid Nederlandse overheid bij kernrampen

Marianne Thieme heeft minister Verhagen van Economische Zaken gevraagd meer duidelijkheid te verschaffen over de aansprakel...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief