Partij voor de Dieren publi­ceert verkie­zings­pro­gramma Plan B in eenvoudige taal


13 februari 2017

De Partij voor de Dieren is van mening dat de standpunten van politieke partijen voor iedereen goed toegankelijk moeten zijn om op 15 maart een weloverwogen keuze te kunnen maken. Daarom heeft de partij ook voor de komende Tweede Kamerverkiezingen een verkiezingsprogramma in eenvoudige taal samengesteld.

Christine Teunissen, senator en nummer 7 op de kandidatenlijst, lanceerde het programma in eenvoudige taal op Landelijke Kiezersdag in Den Haag voor mensen met een lichte verstandelijke beperking op zaterdag 11 februari. Het programma werd daar met enthousiasme ontvangen.

Het programma in eenvoudige taal is een verkorte versie van het verkiezingsprogramma en is ook bedoeld voor mensen die laaggeletterd zijn of leerproblemen hebben.

In januari deed het College voor de rechten van de mens nog een oproep aan alle politieke partijen om een laagdrempelig verkiezingsprogramma samen te stellen.
Er zijn maar enkele politieke partijen die de moeite nemen om een toegankelijk programma samen te stellen voor deze doelgroep.

Het verkiezingsprogramma in eenvoudige taal van de Partij voor de Dieren, Plan B, is online beschikbaar.

Voor blinden en slechtzienden heeft de Partij voor de Dieren een gesproken versie van haar verkiezingsprogramma op de website beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief