Onze jonge lijst­duwers in beeld


15 februari 2017

De Partij voor de Dieren is bij uitstek de partij die zich inzet voor toekomstige generaties. Wij maken ons sterk voor een leefbare wereld, nu en in de toekomst. Het baart ons grote zorgen of onze kinderen het beter gaan krijgen dan wij, zowel in materiële als immateriële zin. Jongeren hebben deze zorgen ook. Duurzaamheid is een thema dat zij hoog op de agenda hebben staan. Dat veel jonge kiezers zich daarom herkennen in de planeetbrede visie van de PvdD blijkt uit de twee jonge lijstduwers die op onze lijst staan: de 17-jarige Malou Herstel en de 21-jarige Teske de Schepper.

"Millennials zijn de toekomst", vertelt Lieke Keller, directeur van het partijbureau, in een interview met de NOS. "We hebben jongeren nodig die zich inzetten voor een duurzame wereld."
Malou, de jongste lijstduwer van Nederland, ging zonder aarzelen op de uitnodiging van de partij in. “Ik doe het graag. Het is belangrijk dat er meer aandacht voor klimaatproblemen komt. Vooral onder jongeren."

Lees het hele NOS-artikel hier.

'Jongeren stimuleren'
Teske de Schepper is met ruim 330.000 volgers een populaire YouTuber onder jongeren. In een video legt ze uit waarom ze lijstduwer van de Partij voor de Dieren wilde worden. “Politiek is niet zo’n sexy onderwerp onder jongeren, maar ik vind het wel heel cool om mijn normen en waarden te laten zien in de keuze voor Partij voor de Dieren. Ik hoop zo jongeren te stimuleren er ook voor te stemmen.”

Het gratis dagblad Metro besteedde aandacht aan YouTubers die jongeren bewust maken van hun democratische recht en lichtte onze lijstduwer Teske de Schepper daar uit. Lees het hier.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief