Partij voor de Dieren neemt in twaalf gemeenten deel aan raads­ver­kie­zingen


31 oktober 2013

De Partij voor de Dieren doet in twaalf gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Momenteel is de PvdD vertegenwoordigd in zes gemeenten: Amsterdam, Den Haag, Groningen, Leiden, Apeldoorn en Buren. Als het aan de partij ligt zal dat aantal na de verkiezingen zijn verdubbeld. De nieuwe gemeenten zijn Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Gouda, Pijnacker-Nootdorp en Vlagtwedde.

Het merendeel van de zittende raadsleden is kandidaat-lijsttrekker voor de volgende termijn. Alleen in Den Haag wordt een nieuwe lijsttrekker voorgedragen, omdat het raadslid niet beschikbaar is voor een volgende termijn.

Partijleider Marianne Thieme: “Ik ben trots op de ontwikkeling die de Partij voor de Dieren doormaakt op gemeentelijk niveau. De partij wil haar aantal politieke vertegenwoordigers gestaag uitbreiden, maar we waken ervoor om een plofpartij te worden.”

De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 24 november voorgelegd aan het congres.

Gerelateerd nieuws

Snel wettelijke plicht toelaten hulphonden openbare gelegenheden

Er komt snel een wet die regelt dat mensen met een hulp- of geleidehond niet langer de toegang mag worden geweigerd tot openb...

Lees verder

Marianne Thieme vandaag in BNR The Friday Move

Invloedrijkste politica volgens de duurzame top 100 2013 van Trouw. Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief