Partij voor de Dieren: missie in Uruzgan is geen Stratego


18 februari 2010

De Partij voor de Dieren vindt het beschamend dat het kabinet keer op keer terugkomt op haar beloftes. Een kabinet waarin twee van de drie coalitiepartners hun woord breken, is uitgeregeerd, zei Marianne Thieme bij het spoeddebat op 18 februari over de kabinetsruzie over de Nederlandse rol in Afghanistan. ‘Vraagstukken van oorlog en vrede kunnen niet worden gedegradeerd tot het niveau van Stratego of Lingo’, aldus Thieme.

In het chaotische debat probeerde de oppositie duidelijkheid te krijgen over de gang van zaken bij het kabinet na het ontvangen van het verzoek van de NAVO om de missie in Uruzgan te verlengen. Ook wil de Kamer opheldering over de uitspraken van vice-president Bos, die aan de media liet weten dat de PvdA een verlenging van de missie in Uruzgan uitsluit. Eerder verzocht de Kamer het kabinet per motie om eind 2010 de laatste Nederlandse militairen uit Uruzgan te laten vertrekken.

De Partij voor de Dieren vindt dat hier niet van afgeweken mag worden en dat de taak voor Nederland in Afghanistan er nu opzit, in welke vorm dan ook.

Lees hier de bijdrage van Marianne Thieme aan het debat

Gerelateerd nieuws

Bosje gif voor Valentijn: Partij voor de Dieren vraagt ecologische evaluatie wet Gewasbescherming

De Partij voor de Dieren heeft ervoor gezorgd dat de wet Duurzame Gewasbescherming wordt geëvalueerd op de ecologische effect...

Lees verder

Thieme: "Breuk kabinet biedt kansen voor beter beleid"

De Partij voor de Dieren is niet rouwig om de val van Balkenende IV. Het is moedig van de PvdA om te breken met het onwaarach...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief