Partij voor de Dieren lanceert verkie­zings­pro­gramma in eenvoudige taal


30 augustus 2012

Met een speciaal verkiezingsprogramma in eenvoudige taal wil de Partij voor de Dieren kiezers bereiken met een licht verstandelijke beperking. Het programma is een verkorte versie van het verkiezingsprogramma dat in duidelijke taal is geschreven, ook is gebruik gemaakt van pictogrammen.

Tot nu toe verdwijnen duizenden stempassen van kiezers met een verstandelijke beperking in de afvalbak, omdat familie of begeleiding niet weet wat ze ermee aan moeten. Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben over van alles een mening en zijn in staat die om te zetten in een politieke keuze, als ze daarbij de informatie op een passende wijze krijgen aangereikt.

In een aantal instellingen worden politieke café’s georganiseerd of wordt op andere manieren aandacht besteed aan de verkiezingen. De Partij voor de Dieren neemt mensen met een verstandelijke beperking serieus en heeft daarom een speciale uitgave gemaakt van het verkiezingsprogramma.

Het programma is te downloaden via de website van de partij. Een gedrukt exemplaar is gratis op te vragen bij het partijbureau.

Voor blinden en slechtzienden heeft de Partij voor de Dieren een gesproken versie van haar verkiezingsprogramma online staan.

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme presenteert wetsvoorstel tegen plezierjacht tijdens werkbezoek Brabant

Marianne Thieme gaf gisteren tijdens haar werkbezoek aan Brabant een symbolisch startschot voor haar wetsvoorstel om de pl...

Lees verder

Esther Ouwehand op pad met de Landelijke Inspectiedienst

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand heeft deze week meegelopen met de Landelijke Inspectiedienst (LID). Samen met inspecteur E...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief