Partij voor de Dieren doet mee aan Canal Parade


4 augustus 2017

Met de slogans 'Pride in diversity' en 'Pride in (your) nature' vaart de Partij voor de Dieren zaterdag 5 augustus mee in de Canal Parade. Tijdens Pride Amsterdam wordt op een positieve manier opgeroepen tot meer acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s, waar ook ter wereld. De PvdD ondersteunt deze oproep van harte.

De Partij voor de Dieren vindt dat mededogen, respect en tolerantie de maatstaven zouden moeten vormen binnen onze samenleving. Als emancipatiebeweging herkent de partij zich in de strijd van LHBTI's voor het recht te zijn wie ze zijn en te houden van wie ze willen. Maar om jezelf te kunnen zijn heb je gezonde lucht nodig, een schone bodem en een groene omgeving. Daarom voert de PvdD de slogans ‘Pride in diversity’ en ‘Pride in (your) nature’. Wees trots op onze (bio)diversiteit én op jouw diversiteit. Wees trots op onze natuur én op wie jij van nature bent.

De Partij voor de Dieren vaart, net als in 2013 en 2015, mee op een duurzame, elektrische boot met zo'n honderd enthousiaste leden die van deze dag een feest willen maken. Het startnummer is 77. De muziek aan boord wordt verzorgd door DJ Wannabeastar.

Pride Walk
Pride Amsterdam begon zaterdag 29 juli met de Pride Walk. Ook daar was de Partij voor de Dieren bij aanwezig. Kamerlid Lammert van Raan tekende tijdens de walk de petitie Niet Gay Genoeg, waarmee aangedrongen wordt op een eerlijke kans voor LHBTI-asielzoekers die in Nederland bescherming vragen. De PvdD steunt deze oproep en vindt dat ons land geen mensen terug mag sturen naar hun land van herkomst als zij daar worden vervolgd vanwege hun geaardheid, religie, politieke overtuiging of etnische afkomst.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: stop het doden van fipronil-kippen

De Partij voor de Dieren wil dat staatssecretaris Van Dam onmiddellijk ingrijpt om het doden van honderdduizenden kippen te v...

Lees verder

Partij voor de Dieren blikt trots terug op Pride Amsterdam

De Partij voor de Dieren deed zaterdag 5 augustus voor de derde keer mee aan de Canal Parade van Pride Amsterdam. Met de slog...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief