Partij voor de Dieren deelnemer boten­parade Amsterdam Gay Pride


3 augustus 2015

De Partij voor de Dieren deed zaterdag 1 augustus voor de tweede keer mee in de botenparade van de Amsterdam Gay Pride. De elektrische boot van de Partij voor de Dieren, met ongeveer 100 partijleden aan boord, was omgebouwd tot een groene oase met vlinders. De Partij voor de Dieren droeg tijdens de Canal Parade uit dat we de wereld met al haar bewoners moeten delen en respect voor elkaar moeten hebben. Met het thema werd aandacht gevraagd voor het beschermen van de aarde, in het belang van generaties na ons.

Het gekozen vlinderthema staat voor transformatie: van rups naar vlinder. De Partij voor de Dieren staat voor een transitie in de maatschappij waarbij mensen een meer plantaardig voedingspatroon ontwikkelen, in het belang van het behoud van de aarde.

Het thema staat ook symbool voor de coming out en zijn wie je wilt zijn: je ontpoppen tot een prachtig individu zoals rupsen zich ontpoppen tot een vlinder. De Partij voor de Dieren vindt dat alle burgers moeten delen in dezelfde rechten. Helaas worden wereldwijd lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) nog altijd ongelijk behandeld ten opzichte van heteroseksuelen.

De Partij voor de Dieren is tegen elke vorm van discriminatie en pleit dan ook voor gelijke rechten voor LHBT. De belangrijkste drijfveer van de partij is het opkomen voor de belangen van kwetsbare en/of achtergestelde groepen en het verdedigen van hun belangen tegen het vermeende recht van de sterkste. Het motto van de partij 'Hou vast aan je idealen' is voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'Hou vast aan je roze idealen'.

Veel dank aan DJ Wannabeastar, DJ Kinky Rinky, DJ Mr. Kremer, MC Serge Bottse, choreograaf Renee Kouwenhoven, fotografe Erzsi Molnár, camera & montage Monique van Dijk Armor van Cherry Blossom Productions, visagisten van House of Orange, schipper en bemanning van Mokum Mariteam en natuurlijk veel dank aan alle enthousiaste leden die op de boot stonden om de dag tot een succes te maken!

Foto: Erzsi Molnár

Foto: Andrea Bartosova

Foto: Erzsi Molnár

Foto: Erzsi Molnár

(v.l.n.r.) DJ Kinky Rinky, DJ Wannabeastar en DJ Mr. Kremer

Foto: Erzsi Molnár

Klik hier voor meer foto's.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief