Officiële diners minis­terie van VROM voortaan vege­ta­risch


10 december 2009

Den Haag, 11 december 2009 – Officiële diners van het ministerie van VROM zijn voortaan in principe vegetarisch. Dat kondigde minister Cramer gisteravond aan in het debat over haar begroting voor volgend jaar. Cramer deed de toezegging na de oproep de Partij voor de Dieren om de overheid een voorbeeldfunctie te laten vervullen in de noodzakelijke omschakeling naar een duurzamer voedselpatroon.

Esther Ouwehand, woordvoerder milieu voor de Partij voor de Dieren, prees de minister voor haar initiatief. “De minister van VROM geeft hiermee niet alleen zelf invulling aan de regeringsambities op het gebied van milieu, klimaat, natuur, voedselzekerheid en dierenwelzijn, maar draagt deze ambities voortaan ook actief uit op officiële diners. Heel mooi!”
De Partij voor de Dieren vroeg de minister om de voorkeur voor vegetarische menu’s bij officiële diners te promoveren tot kabinetsbreed beleid. Cramer zegde toe deze suggestie vandaag, tijdens de ministerraad, bij haar collega’s aan de hand te doen.

Om de minister te ondersteunen met een Kameruitspraak, diende de Partij voor de Dieren een motie in waarin de overige bewindslieden worden opgeroepen het goede voorbeeld van de minister van VROM te volgen. Over de motie wordt aanstaande dinsdag gestemd.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief