Nicolaas G. Pierson Foun­dation presen­teert under­cover opnamen onver­doofd ritueel slachten


16 november 2010

Den Haag,16 november 2010 - De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren organiseert woensdag 17 november een bijzondere procedurevergadering waarin Kamerleden geïnformeerd worden over onverdoofd ritueel slachten ter voorbereiding op het debat over het initatiefwetsvoorstel van Marianne Thieme. Het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, de Nicolaas G. Pierson Foundation presenteert op de bijeenkomst undercover opnamen van onverdoofd ritueel slachten in Nederland. De beelden worden becommentarieerd door internationale wetenschappers.

De beelden van het onverdoofd ritueel slachten zijn met een verborgen camera opgenomen in verschillende slachthuizen in Nederland. Te zien is hoe schapen, runderen, geiten, kippen en konijnen zonder verdoving worden geslacht door middel van een halssnede. Daarna worden de dieren opgehangen om te “verbloeden”, waarbij ze nog lang naschokken en spartelen. Bij de bijeenkomst zullen ook Nederlandse wetenschappers aanwezig zijn om de beelden toe te lichten.

Uit recent onderzoek van Wageningen UR blijkt andermaal dat dieren die onverdoofd geslacht worden ernstig pijn lijden bij deze vorm van slachten. Daarom heeft de Partij voor de Dieren het initiatief genomen een einde te maken aan alle vormen van onverdoofde rituele slacht in Nederland. De Partij voor de Dieren heeft hiervoor een initiatiefwetsvoorstel ingediend die spoedig in de Tweede Kamer zal worden behandeld. Marianne Thieme: “De vrijheid tot het uitvoeren van bepaalde riten en tradities houdt op waar mensen of dieren er leed door ondervinden”.

Let op, de beelden zijn schokkend en niet geschikt voor kinderen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil einde aan visserijsubsidies

Den Haag, 8 november 2010 - De Partij voor de Dieren wil dat het kabinet snel werk maakt van de afspraken die vorige week ...

Lees verder

Bijzondere procedurevergadering Tweede Kamer over onverdoofd ritueel slachten bevestigt noodzaak bedwelming

Den Haag, 17 november 2010 – Wetenschappers hebben gepleit voor toepassing van bedwelming tijdens het slachten van dieren. ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief