Motie Koffeman krijgt brede steun Eerste Kamer


21 december 2010

Den Haag, 21 december 2010 - De Eerste Kamer heeft in ruime meerderheid (PvdA, SP, Groenlinks, Christenunie, SGP, D'66, OSF, Yildirim, Partij voor de Dieren) een motie van Niko Koffeman van de Partij voor de Dieren aangenomen, waarin het kabinet wordt opgedragen elke fiscale maatregelen te toetsen op duurzaamheidseffecten en daarover aan de Kamer te rapporteren.

Reden voor de motie was dat het kabinet krampachtig naar bezuinigingen zocht bij de podiumkunsten en groenfinanciering, maar mogelijkheden als ingrepen in de kolenbelasting en de fiscale behandeling van kerosine en rode diesel buiten beschouwing liet.

Koffeman: “Het is verheugend dat de Eerste Kamer zo nadrukkelijk een pleidooi steunt voor een duurzaam overheidsbeleid, juist waar dit kabinet duurzaamheid lijkt te behandelen als een kostbare vorm van ballast. Het is pure winst dat het kabinet voortaan bij elke fiscale maatregel aan de Kamer moet rapporteren wat de effecten van de maatregel zijn in termen van duurzaamheidseffecten. Het zal dat onderwerp van groter belang maken.”

Bekijk de motie

Gerelateerd nieuws

Rabbijn Evers heeft geen gelijk

Recent is in het Nederlands Dagblad het artikel "Partij niet voor de Dieren" verschenen(1), van de hand van Mr. drs. R. Eve...

Lees verder

Opinie: Rabbijn Evers heeft geen gelijk

Recent is in het Nederlands Dagblad het artikel "Partij niet voor de Dieren" verschenen(1), van de hand van Mr. drs. R. Eve...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief