Minister Verburg: meer dan 95% van vlees en zuivel afkomstig van dieren die genetisch gema­ni­pu­leerd voer hebben gekregen


18 oktober 2009

Minister Verburg van LNV heeft in antwoord op Kamervragen van Marianne Thieme aangegeven dat 95,7% van de melk, 98,4% van de kaas en boter en 97,8% van het verse vlees afkomstig is van dieren die genetisch gemanipuleerd voer genuttigd hebben.

Op de verpakkingen van die producten wordt niet duidelijk dat het gaat om producten van dieren die zijn opgefokt met behulp van genetisch gemanipuleerd voer. De gevolgen daarvan zijn niet duidelijk.

Vast staat dat wie geen producten op basis van genetisch gemanipuleerd voer wil eten, alleen zeker is bij de consumptie van biologisch vlees (2,2% van al het vlees dat verkocht wordt), biologische kaas en boter ( 1,6%) en biologische melk en yoghurt (4,3%).

De Partij voor de Dieren vindt dat consumenten veel beter voorgelicht zouden moeten worden over de toepassing van genetisch gemanipuleerde organismen in de productie van hun voeding dan nu het geval is. De partij roept het kabinet op om een helder logo te ontwikkelen waarmee gmo-vrije producten herkenbaar zijn, zodat de consument grotere keuzevrijheid krijgt.

Zie hier de Kamervragen en de antwoorden daarop.

Wij zijn tegen:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief