Marianne Thieme voor­ge­dragen als nummer 1 voor komende verkie­zingen


23 februari 2010

Partijbestuur vraagt Thieme opnieuw als lijsttrekker

Amsterdam, 24 februari 2010 – Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt Marianne Thieme voor als lijsttrekker voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Het besluit daarover is unaniem genomen.

Het bestuur heeft Marianne Thieme gevraagd of zij voor de komende periode beschikbaar wil zijn om lijsttrekker te zijn voor de Partij voor de Dieren en Thieme heeft hier positief op gereageerd.
In een extra verkiezingscongres zal haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap voorgedragen worden aan de leden van de partij.

Thieme heeft als fractievoorzitter op uitzonderlijke wijze invulling gegeven aan de rol van de eerste Partij voor de Dieren ter wereld die in een nationaal parlement gekozen is. Onder haar leiding zijn de thema’s dierenwelzijn, duurzaamheid, klimaatcrisis en vleesconsumptie indringend geagendeerd in de Tweede Kamer en daarbuiten.

De Partij voor de Dieren heeft haar verkiezingsbeloften waargemaakt wat door kiezers zeer gewaardeerd wordt, zo blijkt uit de peilingen.
De verwachting is dat de Partij voor de Dieren minimaal een verdubbeling van het aantal Kamerzetels zal realiseren bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

Gerelateerd nieuws

Thieme: "Breuk kabinet biedt kansen voor beter beleid"

De Partij voor de Dieren is niet rouwig om de val van Balkenende IV. Het is moedig van de PvdA om te breken met het onwaarach...

Lees verder

Partij voor de Dieren blikt terug op 1000 dagen

Vandaag blikte de Partij voor de Dieren terug op de eerste duizend dagen in het parlement en de tot nu toe behaalde resultate...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief