Marianne Thieme vindt toezegging minister ongewenst


22 oktober 2013

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van een uitspraak van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De minister heeft de vleesverwerker en kalverslachter Van Drie Group een toezegging gedaan van haar steun om de internationale kalverenhandel te bevorderen. Gezien de recente voedselschandalen vindt Marianne Thieme deze toezegging ongewenst.

In een onlangs verschenen uitzending van Zembla over misstanden in de vleesindustrie werd Ekro, onderdeel van de Van Drie Group, beschuldigd van het verwerken van vlees met poepbacteriën en het wegsnijden van ontdooid, groen en stinkend vlees om dit vervolgens als vers vlees weer te verkopen.

Marianne Thieme vindt de belofte van de minister in deze context dan ook zeer ongewenst. Zij wil dat de minister haar uitspraken over "het koploperschap" van Van Drie Groep nuanceert aangezien het hier om een bedrijf gaat waarvan het beleid ter discussie staat.

De vee- en vleesindustrie hebben te kampen met een aaneenschakeling van voedselschandalen. Momenteel loopt er op verzoek van staatssecretaris Dijksma en de Tweede Kamer een onderzoek van Onderzoeksraad voor Veiligheid naar de risico’s in de Nederlandse vleessector.

Gerelateerd nieuws

Omwonenden fruitteelt regio Nijmegen bezorgd over gifspuit

Bewoners van het buitengebied van Nijmegen maken zich grote zorgen over de gevolgen van gifgebruik in de fruitteelt voor hun ...

Lees verder

Animal Politics in Istanbul

Namens de Partij voor de Dieren organiseert de Animal Politics Foundation op 12 en 13 december 2013 in Istanbul een internati...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief