Marianne Thieme uitge­roepen tot Groenste Politicus van 2015


11 mei 2015

Fractievoorzitter Marianne Thieme is zondag door Natuurmonumenten uitgeroepen tot Groenste Politicus van 2015. Volgens Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, won Thieme de titel omdat ze zich met hart en ziel inzet voor dierenwelzijn, natuurbehoud en milieuproblemen.

Marianne Thieme ontving uit handen van algemeen directeur Marc van den Tweel de wisselbeker: 'de' groene stoel

Thieme stond zondag samen met Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Ernest de Groot (Water Natuurlijk) in de finale tijdens de uitzending van Vroege Vogels. In de eerste stemronde kreeg Marianne Thieme de meeste stemmen van het publiek: 2598 van de 6887 uitgebrachte stemmen. Ook de jury vond in de finale dat zij de terechte winnaar is.

Marianne Thieme: "Ik ben zeer vereerd met deze titel. Iedereen heel erg bedankt voor het stemmen!"

Aan de verkiezingen deden 26 politici mee. Het publiek kon in de eerste ronde haar stem uitbrengen op de politicus die de meest tastbare resultaten heeft geboekt op het gebied van natuur en landschap. De jury riep vervolgens in de finale de Groenste Politicus uit van 2015.
De verkiezingen werden al zeven keer eerder georganiseerd. Partij voor de Dieren Kamerlid Esther Ouwehand won de titel in 2010.

De drie finalisten (v.l.n.r. Ernest de Groot, Liesbeth van Tongeren en Marianne Thieme) en Marc van den Tweel (algemeen directeur Natuurmonumenten)

Gerelateerd nieuws

Kabinet gaat Canada aanspreken op zeehondenjacht

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) gaat de Canadese regering aanspreken op de bloedige zeeho...

Lees verder

Verbied import jachttrofeeën!

De Partij voor de Dieren wil een importverbod voor jachttrofeeën in de strijd tegen wildlife crime. Marianne Thieme zal hier ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief