Marianne Thieme presen­teert nieuw boek


4 maart 2009

Zondag 8 maart presenteert Marianne Thieme haar nieuwe boek 'Het gelijk van de dieren, het geluk van de mensen'. Het boek is een essay waarin ze laat zien dat we met het ongebreideld consumeren van vlees onze eigen toekomst ernstig ondergraven. Ter promotie geeft Marianne Thieme de komende periode verschillende presentaties en lezingen en u kunt daar bij zijn!

De officiële boekpresentatie vindt plaats op 8 maart in boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam. Na de presentatie wordt er geproost op het nieuwe boek, is er een signeersessie en is er gelegenheid voor een drankje. Een compleet overzicht van boekpresentaties vindt u in de agenda.

Binnenkort zal 'Het gelijk van de dieren, het geluk van de mensen' te koop zijn in de webwinkel. Wanneer u lid wordt van de Partij voor de Dieren ontvangt u het boek als welkomstcadeau. Klik hier.


Het gelijk van de dieren, het geluk van de mensen
Eigenlijk weten we het allemaal allang. De meeste dieren hebben geen leven. Kippen worden gefokt in dieronterende omstandigheden, hun snavels worden afgeknipt zodat ze elkaar niet kunnen verwonden. Varkens en koeien zien ook vaak het daglicht niet en sterven soms al in de vrachtwagen op weg naar het abattoir. Toch eten we gewoon ons dagelijks lapje vlees, misschien van de groene slager maar evenzo vaak gewoon van de supermarkt. Blijkbaar overtuigen de argumenten van dierenleed ons niet. Marianne Thieme probeert in haar scherpzinnige essay mensen op heel andere wijze te overtuigen. Wereldwijd is de veehouderij veel vervuilender dan het verkeer en alle andere vormen van vervoer samen. Als we met z’n allen drie dagen geen vlees eten, heeft dat op de uitstoot van broeikasgassen hetzelfde effect alsof we drie miljoen auto’s van de weg zouden halen. Thieme is zeker geen moraalridder, maar laat zien dat een kleine verandering in je leefpatroon grote gevolgen kan hebben. Lees en overtuig jezelf! Of doe als koningin Beatrix en eet voortaan één dag per week geen vlees.

Agenda
Aanmelden voor het bijwonen van één van de boekpresentaties doet u via aanmelden@partijvoordedieren.nl. Alleen voor het literair festival Het Voorwoord kunt u zelf kaarten bestellen.

Zondag 8 maart - Officiële boekpresentatie Boekhandel Selexyz Donner
Tijd: 13.30 (inloop 13.00 uur).
Adres: Lijnbaan 150 in Rotterdam.


Zondag 8 maart - Literair festival Het Voorwoord

Optreden met Mensje van Keulen en Arjan Peters op het literair festival 'Het Voorwoord' in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Na afloop is er gelegenheid om het boek te laten signeren bij de stand van Boekhandel Paagman.
Kosten: Als u een email stuurt naar info@hetvoorwoord.nl waarin u vraagt om een actiecode dan kunt u kaarten bestellen voor 11 euro, in plaats van 15 euro. Gebruik als onderwerp van de email 'Partij voor de Dieren'. Op deze website kunt u vervolgens kaartjes bestellen.
Tijd: 17.00 uur.
Adres: Korte Voorhout 3 in Den Haag.


Woensdag 11 maart - Lezing in Boekhandel Paagman
Tijdens de lezing worden fragmenten getoond uit de film 'Meat the Truth', de klimaatfilm van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren.
Tijd: 19.00 uur.
Adres: Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag.


Zondag 15 maart - Discussiemiddag in Café Hofman
Discussiemiddag ter gelegenheid van de Culturele Zondagen in Café Hofman in Utrecht.
Tijd: 14.00 uur.
Adres: Janskerkhof 17a in Utrecht.


Zondag 15 maart - Debat in Bibliotheek Utrecht
Hoe staat het met dierenrechten in Europa en Nederland? En moeten deze wettelijk of zelfs in Europees verband worden vastgelegd? Marianne Thieme gaat hierover in discussie met Esther de Lange, Europarlementariër voor het CDA, SP kandidaat-Europarlementariër Nicole van Gemert, en de filosoof Coen Simon.
Onder leiding van Klaas Drupsteen, presentator van het radioprogramma Casa Luna, worden ook de overige aanwezigen uitgedaagd om hierover mee te praten en te stemmen.
Locatie: Bibliotheek Utrecht.
Tijd: 16.00 uur
Adres: Oudegracht 167 in Utrecht


Woensdag 18 maart - Lezing in Boekhandel Selexyz – Dekker vd Vegt
Tijd: 19.00 uur
Adres: Marikenstraat 29 in Nijmegen
.

Zondag 29 maart - Lezing in Boekhandel Selexyz Scheltema
Tijd: 15.00 uur.
Adres: Koningsplein 20 in Amsterdam.


Voor actuele informatie over de boekpresentaties kijkt u bij de agenda.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief