Marianne Thieme over­handigt prijs voor Dier op doek


28 september 2012

Marianne Thieme overhandigde vandaag de Atelier Artists Award aan Lorena Kloosterboer in CODA Museum in Apeldoorn. De winnares is een van de ruim 400 deelnemers aan de Atelier Schilderswedstrijd met het thema Dieren. Thieme opende tevens de indrukwekkende tentoonstelling 'Dieren' die bestaat uit de 100 genomineerde schilderwerken.

De deelnemers hebben zich laten inspireren door hun favoriete dier, zoals blijkt uit de tentoonstelling. De dieren zijn op een waardige, natuurgetrouwe en creatieve manier afgebeeld. Het ingezonden werk is beoordeeld door een vakkundige jury die heeft gelet op kleurgebruik, technische vaardigheden, originaliteit en creativiteit.

Marianne Thieme: “Deze tentoonstelling is een lust voor het oog. Je kunt zien dat de makers individuele dieren op een waardige manier hebben afgebeeld. Dieren op deze manier bij kunstuitingen betrekken is een zeer positief signaal van compassie en mededogen. De respectvolle weergave staat in schril contrast met de kille beelden die we kennen van de vee-industrie, waarin miljoenen dieren lijden en gereduceerd worden tot producten als gevolg van doorgeschoten marktdenken”.

De genomineerde werken zijn drie maanden te bewonderen in CODA Museum (klik hier voor meer informatie).

Gerelateerd nieuws

Kamervragen over conflict Edwin Wiek en Thaise overheid

Afgelopen woensdag is de Nederlandse dierenbeschermer Edwin Wiek door de Thaise overheid gearresteerd naar aanleiding van ...

Lees verder

Thieme: Herfstakkoord onduurzaam en business as usual

Vandaag debatteerde de Tweede Kamer over het maandag gepresenteerde deelakkoord van VVD en PvdA. Als er ooit een kans was ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief