Marianne Thieme op werk­bezoek bij Stichting AAP


23 augustus 2012

Vandaag bracht Marianne Thieme een werkbezoek aan Stichting AAP. Zij liet zich hier informeren over de wijze waarop de stichting vaak getraumatiseerde, verwaarloosde en mishandelde dieren zoals apen maar ook wasberen, stinkdieren en prairiehondjes professioneel opvangt en verzorgt, en daarnaast ook voor herplaatsing zorgt, nadat de dieren opgeknapt zijn. Ook liet zij zich voorlichten over hoe AAP als ervaringsdeskundige in Europa een bijdrage levert aan de welzijnsverbetering van uitheemse dieren.

Marianne Thieme: “Stichting AAP biedt de broodnodige opvang aan dieren die een miserabel leven achter de rug hebben. Ze doen hiermee fantastisch werk. Ik wil de bron van de problemen aanpakken, namelijk de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen en louche dierentuinen waar de dieren hun leven hebben gesleten voordat ze bij AAP terecht zijn gekomen.”

De Partij voor de Dieren wil o.a. een eind maken aan de verkoop van (vaak uitheemse) dieren op het internet en heeft hier meerdere malen Kamervragen over gesteld en moties ingediend. Op Marktplaats, maar ook op andere websites, wordt volop gehandeld in wilde dieren als sneeuwuilen, kangoeroes en krokodillen; dieren die duidelijk ongeschikt zijn om te houden als huisdier, en vaak bij Stichting Aap terecht komen. Vlak voor de zomer heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen van Tweede Kamerlid Esther Ouwehand die vraagt om een beperkte positieflijst voor het houden van alle dieren.

De partij wil teven een verbod op onderzoek met primaten en een verbod op wilde dieren in circussen. De partij gaat voor dit laatste een initiatiefwetsvoorstel indienen.

Gerelateerd nieuws

Esther Ouwehand brengt werkbezoek aan opvang voor zwaar mishandelde paarden

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand brengt vandaag een werkbezoek aan twee opvangadressen van Stichting Paard in Nood. Zij bez...

Lees verder

Partij voor de Dieren heeft een app

De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android toestellen. De app biedt op een overzichtelijke manier informatie ov...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief