Marianne Thieme op lezin­gen­tournee door Australië


29 april 2016

Op uitnodiging van de Australische dierenrechtenorganisatie Voiceless, houdt Marianne Thieme tussen 4 en 17 mei een serie lezingen in Australië. De partijleider van de Partij voor de Dieren zal tijdens tien lezingen op universiteiten en een advocatenkantoor spreken over het aanjagen van het dierenrechtendebat en de politieke betekenis hiervan.

De Australische dierenrechtenorganisatie Voiceless heeft Marianne Thieme, prominente stem en pionier van de wereldwijde politieke dierenrechtenbeweging, uitgenodigd als spreker voor de 2016 Voiceless Animal Law Lecture Series. Als oprichter en partijleider van de Partij voor de Dieren zal Thieme spreken over haar rol in het aanjagen van het debat over dierenrechten binnen en buiten Nederland. Tevens zal ze spreken over de rol die het beïnvloeden van politieke besluitvorming speelt als een noodzakelijk instrument in het verbeteren van de positie van dieren, natuur en milieu. Inmiddels zijn er in navolging van de Nederlandse Partij voor de Dieren internationaal 13 gelijkgestemde politieke partijen actief en zijn er meer in voorbereiding.

Al bijna 1700 mensen hebben zich aangemeld om een van onderstaande lezingen bij te wonen.

04 mei - The University of Sydney Faculty of Law, Sydney, NSW
05 mei - Baker & McKenzie, Sydney, NSW
06 mei - University of Tasmania, Hobart, TAS
09 mei - The University of Melbourne, Melbourne, VIC
10 mei - The University of Melbourne, Melbourne, VIC
11 mei - Australian National University, Canberra, ACT
12 mei - The University of Adelaide, Adelaide, SA
13 mei - The University of Western Australia, Perth, WA
16 mei - Bond University, Robina, QLD
17 mei - Queensland University of Technology, Brisbane, QLD

Verkiezingen Australië
Met de serie lezingen wil Voiceless dierenrechten en dierenwelzijn onderdeel maken van de landelijke verkiezingen die dit jaar plaatsvinden in Australië. De Australische partij voor de dieren Animal Justice Party is op dit moment met 1 zetel vertegenwoordigd in het parlement van de Australische staat New South Wales. De partij werd in 2015 gekozen in de New South Wales Legislative Council.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Doorbraak: Nederland verbiedt import jachttrofeeën

Jachttrofeeën van een groot aantal wilde diersoorten mogen Nederland niet meer worden ingevoerd. Hiermee geeft het kabinet ui...

Lees verder

Staatssecretaris schuift verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn af

Wanneer het op verbetering van dierenwelzijn aankomt, duikt staatssecretaris Van Dam steeds weg voor zijn verantwoordelijkhei...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief