Marianne Thieme leidt Kamer­de­le­gatie klimaattop Marrakesh


14 november 2016

Marianne Thieme leidt deze week de Tweede Kamerdelegatie die de klimaattop in Marrakesh bezoekt. De Kamerdelegatie spreekt in Marokko met de Nederlandse regering, maatschappelijke organisaties, buitenlandse parlementariërs en het bedrijfsleven over de uitwerking van het klimaatakkoord dat vorig jaar in Parijs is gesloten. Ook in Parijs was Marianne Thieme delegatieleider.

De Kamerdelegatie vertrekt maandag naar Marokko om de nadere uitwerking van het klimaatakkoord te observeren. De Kamerleden zullen zich in Marrakesh vooral laten informeren over wat ieder land gaat bijdragen aan de aanpak van klimaatverandering. De informatie wordt door de Kamerleden gebruikt voor de debatten die na de klimaattop zullen volgen met het kabinet.

Marianne Thieme: “Het akkoord dat vorig jaar in Parijs is gesloten is veelbelovend. In Marrakesh kunnen de landen laten zien dat ze serieus zijn en alles op alles zetten om klimaatverandering aan te pakken.

De Kamerleden zullen spreken met bewindslieden, ambtenaren en klimaatdeskundigen en lezingen en workshops bijwonen. Daarnaast zal de Kamerdelegatie ook enkele lokale, duurzame projecten bezoeken in het Atlasgebergte en Casablanca.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief