Marianne Thieme in top 10 invloed­rijkste poli­tica’s


13 oktober 2016

Opinieblad Opzij heeft Marianne Thieme uitgeroepen tot een van de tien meest invloedrijke politica’s. Als enige vrouwelijke fractievoorzitter van de Tweede Kamer komt Thieme nieuw binnen in deze jaarlijkse Top 10. Opzij prijst Thieme om haar zichtbaarheid en strijdbaarheid.

Tussen de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, bewindslieden en een Europarlementariër is Marianne Thieme het enige Kamerlid in de Opzij Top 10 van meest invloedrijke vrouwelijke politici. Thieme is de enige vrouwelijke fractievoorzitter (Partij voor de Dieren) in de huidige Tweede Kamer. De jury roemt de mede-oprichtster van de eerste partij voor dieren in de wereld omdat “ze als politicus zichtbaar is en altijd aan het vechten om haar idealen door te voeren.”

Thieme: “Ik hoop dat hiermee meer vrouwen geïnspireerd worden hun vrouwelijke krachten in te zetten voor een groenere, vreedzamere samenleving voor mens, dier, natuur en milieu.

Scheve man-vrouwverhouding
Thieme heeft op Prinsjesdag een statement tegen de scheve man-vrouwverhouding in de Nederlandse politiek gemaakt. Van de 16 fracties die op dit moment de Tweede Kamer vormen, heeft alleen de Partij voor de Dieren een vrouwelijke fractievoorzitter. Dat zijn 15 keer zoveel mannelijke als vrouwelijke fractievoorzitters. Van de zittende partijen heeft alleen de PvdD het plan de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 in te gaan met een vrouwelijke lijsttrekker.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief