Marianne Thieme in de media


14 maart 2017

In deze laatste weken, dagen voor de verkiezingen is Marianne Thieme in diverse radio- en televisieprogramma's te gast om ons planeetbrede programma voor het voetlicht te brengen. Heb je niet alles kunnen horen en zien? Hieronder vind je een selectie van enkele uitzendingen.


Vrijdag 10 maart was Marianne gast-hoofdredacteur bij RTL Live. Ze werd geïnterviewd door Quinty Trustful over haar privéleven, maar ook over de campagne en het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren. Als hoofdredacteur droeg Marianne twee onderwerpen aan: een bezoek aan het Haringvliet en de documentaire Planet Earth. Het leverde een afwisselend programma op. Kijk het hier terug.


Die 10de maart was Marianne eerder al te horen op 3FM bij Domien Verschuuren. Luisteraars konden vragen stellen en kwamen zo meer te weten over onze standpunten, maar bijvoorbeeld ook over de favoriete muziek van Marianne.
Luister hier de uitzending terug (vanaf 1.50.00).


Op Internationale Vrouwendag, woensdag 8 maart, was Marianne Thieme te gast bij Pauw & Jinek. De vraag die centraal stond was: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek? Kijk de uitzending hier terug.
De VPRO maakt de serie House of Politics waarbij een kijkje achter de voordeur van lijsttrekkers wordt gegund. Hoe woont Marianne Thieme, waar werkt ze, waar (en wat) kookt ze en waar ontspant ze? Bekijk het hier.

In het BNR-programma Ask Me Anything van Jörgen Raymann sprak Marianne over het gevaar van strategisch stemmen. "We hebben in 2012 gezien dat je bij strategisch stemmen uiteindelijk met een kater naar huis gaat. Mensen die op de Partij van de Arbeid stemden om de VVD uit het Torentje te houden kregen de VVD er gewoon bij en andersom", zegt Thieme. "Houd daarom vast aan je idealen en stem met je hart."
Luister hier de uitzending terug.

In de aanloop naar de verkiezingen Ebru Umar interviewt voor Dagblad Metro een aantal lijsttrekkers in hun stamkroeg. Het gesprek met Marianne Thieme was te lezen op 3 maart en ging over uitgaan, strategisch stemmen, vrouwen in de politiek, Plan B en CPB
Lees hier het hele artikel.


Op donderdag 2 maart schoof Marianne aan tafel bij Martine van Os en Sybrand Niessen in het programma Tijd voor Max. De uitzending geeft een kijkje in het privéleven van Marianne. Ze vertelt over het gezin waar ze uitkomt en haar eigen gezin. Wat kreeg ze mee van haar ouders en wat geeft ze zelf mee aan haar kinderen?
Kijk het hier terug (vanaf minuut 7.10)

In een reeks verkiezingsspecials besteedt Nieuwsuur aandacht aan twaalf politieke partijen. Maandagavond 27 februari schoof Marianne Thieme aan bij interviewster Mariëlle Tweebeeke. Marianne oogste veel lof op Twitter met de manier waarop ze onze standpunten en visie verdedigde: 'Moedige Marianne Thieme maakt duidelijk dat er wel degelijke mensen in de politiek zitten die kunnen denken'. 'Wat een sterke, strijdvaardige, mooie vrouw is Marianne Thieme. Dit blijkt weer uit het interview met nieuwsuur, fantastisch gedaan'.
Kijk de uitzending hier terug.


In de nacht van zondag op maandag (27 februari) was Marianne te gast in het radioprogramma Zwarte Prietpraat van Prem. In het twee uur durende programma vertelde Marianne over de idealen van de partij. Ondanks het nachtelijke tijdstip werd de uitzending goed beluisterd en werd er op Twitter veelvuldig gereageerd. Zoals deze tweet: 'Marianne Thieme bij Prem: Den Haag is een apenrots waar haantjes elkaar vliegen afvangen... Briljant!'. Of deze: 'Dank aan @mariannethieme. Jouw persoonlijkheid vanavond in #zwarteprietpraat haalt de twijfel bij mij weg en laat me wederom op PvdD stemmen'.
Zeer de moeite waard om terug te luisteren, klik hier.


Op zondag 19 februari werd Marianne geïnterviewd door Filemon Wesselink voor het radioprogramma De Overnachting. Het werd een ontspannen gesprek over uiteenlopende thema's, zoals de naam van de partij, de doorberekeningen van het CPB, buitenlandse politiek, de vee-industrie, de jacht, onverdoofd slachten, de oprichting en de successen van de partij, strategisch stemmen en nog veel meer.
Je kunt de uitzending hier terugluisteren.

Op zondag 12 februari schoof Marianne aan in het tv-programma Buitenhof. Daarin legde ze uit dat de Partij voor de Dieren pleit voor een andere inrichting van onze economie: zonder die focus op groei, op het bbp, op kortetermijnbelangen. Ook onze kijk op de bio-industrie, de EU, de klimaatwet en de aanjaagfunctie van de partij kwam aan de orde. Klik hier om de uitzending van Buitenhof terug te kijken.


In de Volkskrant was op 7 februari een uitgebreid interview met Marianne te lezen. Het ging natuurlijk over polittieke onderwerpen als de partijnaam, mee regeren en duurzame idealen, maar ook vragen over haar privéleven kwamen aan de orde. Lees het hier.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief