Marianne Thieme biedt Koningin Beatrix gebun­delde brieven van dieren­be­schermers aan bij consul­tatie 24 november a.s.


13 november 2006

Amsterdam, 13 november 2006 - Tijdens de consultatie van de gekozen fractievoorzitters door Koningin Beatrix op 24 november a.s. op Paleis Noordeinde, zal Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren Hare Majesteit de gebonden brieven, e-mails en faxen aanbieden die dierenbeschermers uit heel Nederland aan de koningin hebben gericht. Marianne Thieme heeft dat vanochtend bekend gemaakt in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland.
Marianne Thieme roept alle dierenbeschermers op hun wensen, zorgen, suggesties en hartenkreten met betrekking de positie van dieren in een aan Hare Majesteit gerichte brief, mail, fax of tekening (1 A4) te vervatten en die voor 23 november naar de Partij voor de Dieren te sturen. Nu de Partij voor de Dieren volgens alle opiniepeilers naar alle waarschijnlijkheid in het parlement gekozen zal worden, nodigt Marianne Thieme alle dierenbeschermers uit deze lang gekoesterde wereldprimeur te markeren met een gedenkboek waaruit Koningin Beatrix kan opmaken hoezeer het welzijn van dieren haar onderdanen bezig houdt. Mogelijk kan de verzamelbundel de koningin ook inspireren een informateur of formateur te verzoeken de mogelijkheden te onderzoeken van de vorming van een diervriendelijke coalitie.

Zoals bekend was Koningin Beatrix tot 2001 beschermvrouwe van de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren. De Dierenbescherming onthief Hare Majesteit van die taak toen bleek dat zij vasthield aan het zeer dieronvriendelijke tijdverdrijf op de Kroondomeinen rond Paleis Het Loo, de drijfjacht op wilde zwijnen. Kort voordat deze jachtvorm in 2002 door het kabinet verboden werd, liet het Hof weten er voortaan vrijwillig van af te zullen zien, omdat de drijfjacht ‘niet effectief’ zou zijn. Inmiddels heeft de Jagermeester van Hare Majesteit het kabinet Balkenende verzocht de drijf/drukjacht opnieuw ter hand te mogen nemen, welk verzoek het kabinet inmiddels vlak voor de verkiezingen inwilligde ondanks het feit dat 97% van de onderdanen de plezierjacht afwijst volgens recent onderzoek van de Dierenbescherming. Ook oogst Hare Majesteit kritiek in kringen van dierenbeschermers omdat zij nog steeds bont draagt.

Anderzijds is de grote liefde van Koningin Beatrix voor haar hondje Chip en haar paarden een bekend gegeven. En naar verluidt eet Hare Majesteit één dag per week (op woensdag) geen vlees.
Omdat Koningin Beatrix niet alleen de vertegenwoordigster is van 16,3 miljoen mensen, maar ook van een veelvoud van dat aantal aan in ons land levende dieren, meent de Partij voor de Dieren er goed aan te doen tijdens de consultatie van de fractievoorzitters uit de Tweede Kamer, Hare Majesteit de wensen en gedachten van zoveel mogelijk dierenbeschermers aan te reiken.

Brieven, mails, faxen of tekeningen kunnen tot 23 november gestuurd worden naar :

Partij voor de Dieren
Postbus 16698
1001 RD Amsterdam
e-mail: koninginbeatrix@partijvoordedieren.nl
fax : (020) 203 1045

Er is al een uitgever die belangstelling heeft getoond een selectie van de inzendingen uit te geven voor een groter publiek.

Gerelateerd nieuws

Vandaag opening Partij voor de Dierenwinkel in Amsterdam

Amsterdam, 12 november 2006 - Vandaag opent de Partij voor de Dieren een eigen winkel aan de ’s Gravelandseveer 1 in Amsterda...

Lees verder

Maandag 20 november: Marianne Thieme haalt kindertekeningen op bij Utrechtse basisschool

Amsterdam, 17 november 2006 – Partij voor de Dierenlijsttrekker Marianne Thieme zal maandag 20 november langsgaan bij de Twee...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief