Marianne Thieme bezoekt vandaag Zeeland


2 september 2012

Marianne Thieme is vandaag te gast in ‘Zeeland kiest’. Van 16 tot 17 uur wordt zij geïnterviewd door Omroep Zeeland en de PZC in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Voorafgaand aan het interview brengt Thieme een werkbezoek aan biologisch groenteteler ’t Hof Welgelegen.

Tijdens het bezoek laat Marianne Thieme zich informeren over de werkwijze van ’t Hof Welgelegen. Deze Middelburgse stadsboerderij teelt groenten op biologische wijze en levert rechtstreeks aan particulieren en restaurants in de regio.

De Partij voor de Dieren wil dat biologische plantaardige producten actief worden ondersteund en gepromoot door de overheid, zodat boeren zónder subsidie een goede boterham kunnen verdienen. Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van de EU, waarin elk jaar 50 miljard Euro wordt uitgedeeld aan de agrarische sector, kan worden afgeschaft wanneer de Nederlandse overheid de agrarische sector faciliteert om een goede, eerlijke, zelfverdiende boterham te realiseren.“De huidige veehouderij is onhoudbaar. Willen we voedsel eerlijker verdelen dan moeten we meer plantaardige producten eten. In het belang van dieren, natuur en milieu, maar óók van onze eigen gezondheid”, aldus Thieme. “Biologische, regionale landbouw moet de norm worden.”

De Partij voor de Dieren is van mening dat er een einde moet komen aan de vee-industrie zoals we die kennen. De partij maakt zich sterk voor verlaging van het aantal gehouden dieren om ruimte te maken voor mens, dier en milieu. Marianne Thieme: “De kiloknaller moet uit het schap verdwijnen en plaats maken voor duurzaam, eerlijk voedsel.”

Gerelateerd nieuws

1000 Euro beloning voor markante plek waar megaspandoek Partij voor de Dieren wel mag

Naar aanleiding van de zeer flauwe vordering van de gemeente Haarlemmermeer om de megaspandoeken van de Partij voor de Die...

Lees verder

Esther Ouwehand aan het roer bij Oud Amsterdamsch Plastic Visschen

Met Tweede Kamerlid Esther Ouwehand als kapitein aan boord heeft de Partij voor de Dieren afgelopen weekend voor de tweede ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief