Marianne Thieme bezoekt Nunspeet om zwij­nenhype aan de kaak te stellen


21 november 2008

Demonstratief werkbezoek aan plaats waar Provincie vrije doorgang biedt aan zwijnen

Zaterdagavond, 22 november, zal Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, een demonstratief werkbezoek brengen aan de Elspeterweg te Nunspeet, waar de provincie Gelderland wilde zwijnen nog steeds een vrije doorgang biedt tot de A28. “Onbegrijpelijk dat er nog steeds geen wildroosters liggen” zegt Thieme ”en dat bestuurders van Gelderland denken dat je problemen zou kunnen indammen door 90% van de zwijnenpopulatie naar de eeuwige jachtvelden te helpen”. Thieme zal zaterdagavond aandacht vragen voor een diervriendelijke preventiemethode om zwijnen weg te houden van de snelwegen, en zal daar zelf ook symbolisch de aanzet toe geven.

Waar mensen terecht te hoop lopen als een beperkt deel van de zeehondenpopulatie in Canada wordt gedood, is het onbegrijpelijk dat de massamoord op wilde zwijnen die op dit moment gaande is, zo weinig protest oproept. Mensen krijgen een beeld gepresenteerd dat zwijnen een gevaar voor het verkeer zouden vormen, maar vergeten wordt dat de automobilisten de daders zijn en de zwijnen de slachtoffers. Zwijnen worden letterlijk tot het uiterste gedreven wanneer 9 van elke 10 dieren gedood worden door jagers tijdens de nachtelijke uren. Juist daardoor wordt de populatiedynamiek verstoord, krijgen zwijnen onnatuurlijk veel jongen en ontstaan verkeersonveilige situaties.

De jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, PINK!, is deze week gestart met de verspreiding van een viral movie via internet waarin 600 neefjes en nichtjes van zwijnenjagers worden opgeroepen goed te maken wat hun ooms fout doen. Jongeren die zich aansluiten bij PINK! voor 5€ ontvangen een gratis ‘eikelpiercing’, een welkomstcadeau en maken kans op een excursie naar het jachtveld van hun oom, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar de massaslachting van weerloze zwijnen plaatsvindt.
Het eerste nieuwe lid in deze campagne zal zaterdagavond aan de Elspeterweg te Nunspeet ter hoogte van de A28 de eerste eikelpiercing uitgereikt krijgen, onder het motto: te veel eikels op de Veluwe!.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij het werkbezoek van Marianne Thieme. Dat vindt plaats vanaf 19.30 uur aan de Elspeterweg te Nunspeet, nabij de carpoolstrook langs de A28 (afrit 14).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief