Kroon­prins voor vermin­dering vlees­con­sumptie


16 mei 2009

Prins Willem Alexander wil dat iedereen minder vlees gaat eten. De Prins deed deze oproep tijdens de duurzaamheidconferentie van de VN in New York deze week De veehouderij legt volgens Willem Alexander een te groot beslag op onze zoetwatervoorraden. En deze voorraden beginnen langzaam maar zeker uitgeput te raken. Mensen zouden daarom hun vleesconsumptie moeten minderen. Marianne Thieme, die ook aanwezig is op de conferentie, is zeer verheugd over de uitspraak van de Prins: ‘Dit is een doorbraak. Wat de minister maar steeds niet wil toegeven, wordt nu door onze kroonprins en tal van anderen benadrukt.’

Afgelopen woensdag hebben deelnemers van de conferentie op initiatief van Marianne Thieme de documentaire Meat the Truth kunnen zien. De film, geproduceerd door het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, laat zien dat wereldwijd de veehouderij meer broeikassen uitstoot dan alle auto’s, vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen samen. En welke desastreuze gevolgen deze uitstoot heeft voor het klimaat. In de documentaire pleit Thieme dan ook voor een meer plantaardige en dus ook diervriendelijke samenleving. Prins Willem Alexander blijkt deze boodschap nu te ondersteunen.

Aanstaande zondag vind in New York de jaarlijkse Veggiepride Parade plaats. Meat the Truth zal aan het eind van deze optocht haar officiële première beleven in de Filmacademie van New York.

Wij zijn tegen:

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief