Chin­chil­la­drama dreigt in Mussel­kanaal


14 mei 2009

Een chinchilladrama dreigt zich te voltrekken in Musselkanaal. Zorgcentrum Vida Nueva zit financieel volledig aan de grond. Eigenaresse Ellen Mulder ziet geen andere mogelijkheid dan de 170 chinchilla's te laten inslapen, omdat ze binnenkort het dubbele pand aan de Schoolkade (met woning en zorgcentrum) uit moet.

Door het overlijden van haar man is Mulders stichting Vida Nueva de grootste geldschieter kwijtgeraakt. Subsidie krijgt de stichting niet en sponsors zijn al jarenlang onvoldoende te vinden. De Partij voor de Dieren heeft minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevraagd of ze bereid is Vida Nueava financieel te ondersteunen.

Afgelopen zomer bracht Esther Ouwehand nog een werkbezoek aan het Chinchillacentrum. Zij stelde Kamervragen over de problemen bij gespecialiseerde opvangcentra zoals die voor chinchilla's, konijnen, reptielen en papegaaien. Ook diende Esther een motie in voor een plan van aanpak voor de opvang van gezelschapsdieren. Deze motie werd niet gesteund door de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie en werd daarmee verworpen. De VVD en de Lijst Verdonk vonden het eveneens niet nodig de dierenopvang beter te regelen in Nederland.

Bron oorspronkelijk nieuwsbericht: Dagblad van het Noorden

Klik hier voor de Kamervragen
Klik hier voor de debatbijdrage van de Partij voor de Dieren aan het Algemeen Overleg opvangproblematiek

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief