Klimaatfilm Meat the Truth 6 November te zien in Amstelveen


26 oktober 2008

Donderdag 6 november is de spraakmakende, Engelstalige klimaatfilm Meat the Truth te zien in het Cultuurcentrum Griffioen van de Vrij Universiteit. Meat the Truth is de veelbesproken documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, die de invloed van de veehouderij op het klimaat weergeeft.

Meat the Truth wordt gepresenteerd door Marianne Thieme en vormt een aanvulling op eerdere klimaatfilms. Hoewel deze films erin geslaagd zijn om de problematiek rondom de opwarming van de aarde overtuigend op de kaart te zetten, werd telkens één van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde buiten beschouwing gelaten, de veehouderij.

Meat the Truth brengt dit onder de aandacht door te laten zien dat wereldwijd de veehouderij meer broeikasgassen uitstoot dan alle auto´s, vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen samen.

Na afloop van de film vindt er een debat plaats met Karen Soeters (directeur Nicolaas G. Pierson Foundation) en Harry Aiking (onderzoeker IVM). Nieuwsgierig? Kom dan op 6 november naar het Cultuurcentrum Griffioen in Amstelveen.

Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 7,- / € 5,- (studenten, CJP, Stadspas)

Klik hier voor een overzicht over waar en wanneer Meat the Truth bij u in regio te zien is.

Gerelateerd nieuws

Klimaatfilm Meat the Truth 24 oktober te zien in Den Haag

Vrijdag 24 oktober is de spraakmakende klimaatfilm Meat the Truth te zien in Hotel ’t Centrum in Den Haag. Meat the Truth is ...

Lees verder

Tips gezocht voor diervriendelijke verjaging ganzen

Haarlem, 10-10-2008. Iedereen met ideeën om ganzen op een diervriendelijke manier te verjagen in plaats van af te schieten, i...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief