Klimaat­am­bas­sadeur voor stads­landbouw


24 november 2011
Het voorstel dat Partij voor de Dieren deed tijdens de begrotingbehandeling van I&M voor om een nieuwe klimaatambassadeur aan te stellen die de stadslandbouw kan stimuleren werd goed ontvangen door staatssecretaris Atsma van milieu. Stadslandbouw is duurzaam, milieuvriendelijk en gezond, en verdient een flinke impuls, vindt de Partij voor de Dieren.

Staatssecretaris Atsma van Milieu heeft toegezegd dat hij zal kijken of een van de bestaande klimaatadviseurs het stimuleren van stadslandbouw erbij wil nemen in de portefeuille. De Partij voor de Dieren blijft zich inzetten voor een nieuwe klimaatambassadeur die zich speciaal voor dit thema gaat inzetten. Den Haag zou zich hier goed voor lenen volgens de Partij voor de Dieren, dit zou mooi aansluiten bij duurzaam voedselinitiatief (H)eerlijk Haags.

Esther Ouwehand deed het voorstel over het stimuleren van de stadslandbouw door de staatssecretaris van Milieu omdat de Partij voor de Dieren onder meer hoopt daarmee een zinvoller bezigheid voor hem te hebben gevonden dan de negatieve inzet die hij tot nu toe op zijn portefeuille heeft getoond. Het eerste jaar als staatssecretaris op deze portefeuille heeft Joop Atsma (CDA) een groot deel van het bestaande milieubeleid uitgehold. Om te voorkomen dat hij daar het komende jaar mee door gaat, opperde de Partij voor de Dieren dat hij zich gaat inzetten voor de stadslandbouw. Esther Ouwehand stelde voor dat Atsma gaat kijken of er belemmeringen zijn voor stadslandbouw en of er regelgeving is die mogelijk in de weg staat om op daken in de stad of in allerlei stadstuinen te gaan stadslandbouwen.

Esther Ouwehand: “Als voormalig landbouwwoordvoerder voelt de staatssecretaris milieu zich vast thuis bij de stadslandbouw. Zo kan hij zich voortaan bezighouden met thema’s als biologisch, duurzaam en milieuvriendelijk in plaats van het afbraakbeleid te voeren zoals hij dat hij het afgelopen jaar deed.”


Bekijk de bijdrage op debatgemist
Lees hier de bijdrage
Motie voor een nieuwe klimaatambassadeur die stadslandbouw kan stimuleren


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief