Kinderen Boom­feestdag: PvdD groenste partij


12 maart 2014

Vandaag heeft Marianne Thieme samen met de Arnhemse lijsttrekker Leo de Groot en Statenlid Luuk van der Veer (Gelderland) bomen geplant op de Nationale boomfeestdag in Elst. Voorafgaand aan het planten was er een jeugddebat met 650 kinderen en landelijke en lokale politici. De kinderen kozen de Partij voor de Dieren als winnaar van het debat. De prijs was een appelboom die Marianne Thieme vervolgens samen met de kinderen heeft geplant.

Het debat ging over de vragen of natuur ook een gemeentelijke taak is en of natuureducatie op scholen een verplicht vak zou moeten worden. De kinderen waren het er zo goed als unaniem over eens dat er minstens elke week natuurlessen moesten worden gegeven. Ze vonden het ook erg belangrijk dat de regering en alle gemeenten investeren in natuur omdat mensen en dieren zonder natuur niet kunnen leven.

Marianne Thieme: "Het is hoopgevend voor de toekomst dat de kinderen van nu 100% partij kiezen voor dieren, natuur en milieu. Ik vind het een eer dat de aanwezige kinderen massaal de Partij voor de Dieren als groenste partij hebben uitgeroepen.”

Overal in het land hebben maar liefst 115.000 kinderen vandaag 200.000 bomen en struiken geplant, oftewel 80 voetbalvelden.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren verklaart Groningen gentechvrij

Afgelopen zaterdag kwam de Partij voor de Dieren in actie voor een gentechvrij Groningen. De partij verzet zich tegen de opru...

Lees verder

Bijengif verboden na moties PvdD

Tweede Kamer wil een Nederlands totaalverbod op bestrijdingsmiddelen die neonicotinoïden bevatten. Dit gif is gevaarlijk voor...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief