Kiezen met een verstan­de­lijke beperking


2 juni 2010

Amsterdam, 2 juni 2010 – Met een speciaal verkiezingsprogramma in cliëntentaal wil de Partij voor de Dieren kiezers bereiken met een verstandelijke beperking. Het programma is een verkorte versie van het verkiezingsprogramma dat in eenvoudiger taal is geschreven, ook is gebruik gemaakt van pictogrammen.

Tot nu toe verdwijnen duizenden stempassen van kiezers met een verstandelijke beperking in de afvalbak, omdat familie of begeleiding niet weet wat ze ermee aan moeten. Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben over van alles een mening en zijn in staat die om te zetten in een politieke keuze, als ze daarbij de informatie op een passende wijze krijgen aangereikt.
In een aantal instellingen worden politieke café’s georganiseerd of wordt op andere manieren aandacht besteed aan de verkiezingen. De Partij voor de Dieren neemt mensen met een verstandelijke beperking serieus en heeft daarom een speciale uitgave gemaakt van het verkiezingsprogramma.

Het programma wordt digitaal verstuurd naar een groot aantal instellingen en organisaties. Ook is het te downloaden via de website van de partij.

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme in actie tegen Limburgse megastallen

Vandaag heeft Marianne Thieme deelgenomen aan een protestwandeling tegen de vee-industrie in het Limburgse Leudal. De zes k...

Lees verder

Partij voor de Dieren bezoekt unieke paardenstal in Zuid-Holland

Op vrijdag 4 juni bezoekt Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren de unieke paardenstal Neville Stabl...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief