Kern­energie, doe het onze kinderen niet aan


18 april 2011

Amsterdam, 18 april 2011 - Met de leus 'Kernenergie, doe het onze kinderen niet aan' hebben Marianne Thieme en Esther Ouwehand afgelopen zaterdag het kabinet opgeroepen geen vergunningen te verlenen voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Nederland. Ze riepen het kabinet daarnaast op de kerncentrale in Borssele zo snel mogelijk te sluiten. Marianne en Esther deden deze oproep bij de landelijke manifestatie ‘Schoon genoeg van kernenergie’ op de Dam in Amsterdam, waar de Partij voor de Dieren één van de initiatiefnemers van was.

De massaal toegestroomde tegenstanders van kernenergie gaven zaterdagmiddag een duidelijk signaal af aan het kabinet Rutte om de plannen voor nieuwe kerncentrales voor eens en voor altijd in de ijskast te zetten. Door een grote opkomst van vele duizenden mensen, een eensgezinde politieke oppositie en mooi weer was de manifestatie een groot succes.

Marianne Thieme: “Er was een geweldige sfeer op de Dam. We gaan Prins Kernafval zeker stoppen in zijn plannen om Nederland op te zadelen met nieuwe kerncentrales.”

Dat de achterban van de Partij voor de Dieren kernenergie afwijst was goed te merken aan de hoge opkomst van leden en sympathisanten en de gretige aftrek van het actiemateriaal. De boodschap was duidelijk; kernenergie is geen duurzame oplossing voor het energieprobleem als we nog tienduizenden jaren blijven zitten met radioactief afval. Dat kunnen we toekomstige generaties niet aandoen.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief