Kandi­da­ten­lijst Eerste Kamer vast­ge­steld


31 maart 2015

Zondag 29 maart vond het eenentwintigste congres van de Partij voor de Dieren plaats in Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn. Het congres werd door ruim 300 leden bezocht.

Uiteraard werd er teruggeblikt op de campagne en de prachtige uitslag van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen, waar de partij in de Staten van 7 naar 18 zetels doorgroeide en in de waterschappen steeg van 7 naar 15 zetels.

Marianne Thieme feliciteert de gekozen Statenleden en waterschapsbestuurders

Maar er werd ook vooruit gekeken naar de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei, waarbij de partij twee maar mogelijk zelfs drie zetels kan halen. De kandidatenlijst werd op het congres goedgekeurd door de leden. Huidig senator Niko Koffeman is lijsttrekker, gevolgd door Christine Teunissen op plek twee en Frank Wassenberg op drie.

Nieuwe bestuursleden
De leden kozen op het congres twee nieuwe leden voor het partijbestuur: Marjolein Heesters als algemeen bestuurslid en Floriske van Leeuwen als secretaris. Voorzitter Luuk Folkerts kondigde aan dat hij gaat stoppen als voorzitter. De jaarrekening en het jaarverslag van 2014 stonden tevens op het programma en zijn door het congres goedgekeurd.

Lezing Henriëtte Prast
Prof. dr. Henriëtte Prast van de Universiteit van Tilburg verzorgde een lezing waarbij de vraag centraal stond ‘Waarom gedragen wij ons zoals wij ons gedragen?’. Prast schreef het artikel A Behavioural Economics Approach to Sustainable Food Consumption dat gepubliceerd is in het boek Meat the Future van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren.

Oostvaardersplassen
Op het congres werd een door een lid ingediende motie behandeld over de Oostvaardersplassen met het verzoek om het partijstandpunt hierover te wijzigen. Deze motie werd door het congres verworpen. Het partijbestuur heeft aangegeven een ledenbijeenkomst over de Oostvaardersplassen te gaan organiseren waarop meer tijd is voor de inhoudelijke behandeling van dit onderwerp. Daarbij zullen deskundigen gevraagd worden hun inzichten te delen met de leden.

Ter afsluiting van het congres sprak partijleider Marianne Thieme de leden toe, waarna de dag tijdens een gezellige borrel werd afgesloten. Lees hier de speech van Marianne Thieme.

Marianne Thieme spreekt de leden toe

Stemmen

De uitslag van de verkiezingen in beeld

Senator Niko Koffeman

Gerelateerd nieuws

Dijksma regelt met AMvB Melkveewet megastallen, niet weidegang

Het kabinet zet met de AMvB in de Melkveewet de deuren wagenwijd open voor nog meer koeienmegastallen. Door de eisen aan de v...

Lees verder

PvdD: stop onderhandelingen TTIP

"Met vrijhandelsverdragen als TTIP zet Brussel de democratie binnen de EU nog verder onder druk." De Partij voor de Dieren wa...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief