Kamer­vragen over de Canadese jacht op 275.000 zeehonden


3 april 2008

Ondanks wereldwijde geluiden van protest en afkeur heeft de Canadese overheid de omstreden zeehondenjacht toch weer geopend. Dit jaar mogen er maar liefst 275.000 zeehonden gedood en geslacht worden. Omdat ieder jaar weer bleek dat een deel van de dieren levend gevild werd, heeft Canada dit jaar regels gesteld voor het doden van de zeehonden. Zo moeten de dieren nu eerst doodgebloed zijn alvorens ze gevild mogen worden. Waarnemers ter plekke hebben echter geconstateerd dat ook deze nieuwe regels nu al worden overtreden.

De Partij voor de Dieren heeft minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) en minister Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gevraagd of zij bereid zijn zich in te spannen om een einde te maken aan de commerciële zeehondenjacht in Canada. Daarnaast vraagt de partij minister Verburg in Europees verband te pleiten voor een Europees importverbod voor producten van zeehondenbont.
Tot slot heeft de partij bij de twee ministers aangedrongen op het kenbaar maken van de zorgen van burgers, milieu- en dierenwelzijnsorganisaties en politiek ten aanzien van de zeehondenjacht aan de Canadese overheid.

Lees hier onze Kamervragen.

Gerelateerd nieuws

PINK! roept scholieren op te rapporteren over dierproeven in onderwijs

Leerlingen voortgezet onderwijs moeten dieren blijven ontleden Amsterdam, 2 april 2008 – PINK! roept scholieren op te rapport...

Lees verder

Walvisdebat wordt heropend

De Kamer heeft de minister verzocht om een heropening van het walvisjachtdebat, naar aanleiding van een brief van minister Ve...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief