Kamer­vragen over de Canadese jacht op 275.000 zeehonden


3 april 2008

Ondanks wereldwijde geluiden van protest en afkeur heeft de Canadese overheid de omstreden zeehondenjacht toch weer geopend. Dit jaar mogen er maar liefst 275.000 zeehonden gedood en geslacht worden. Omdat ieder jaar weer bleek dat een deel van de dieren levend gevild werd, heeft Canada dit jaar regels gesteld voor het doden van de zeehonden. Zo moeten de dieren nu eerst doodgebloed zijn alvorens ze gevild mogen worden. Waarnemers ter plekke hebben echter geconstateerd dat ook deze nieuwe regels nu al worden overtreden.

De Partij voor de Dieren heeft minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) en minister Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gevraagd of zij bereid zijn zich in te spannen om een einde te maken aan de commerciƫle zeehondenjacht in Canada. Daarnaast vraagt de partij minister Verburg in Europees verband te pleiten voor een Europees importverbod voor producten van zeehondenbont.
Tot slot heeft de partij bij de twee ministers aangedrongen op het kenbaar maken van de zorgen van burgers, milieu- en dierenwelzijnsorganisaties en politiek ten aanzien van de zeehondenjacht aan de Canadese overheid.

Lees hier onze Kamervragen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief