Kamer wil import­verbod jacht­tro­feeën


2 juli 2015

De Tweede Kamer wil dat er een importverbod komt voor jachttrofeeën, zoals ivoor, tijgervellen en neushoornhoorn. Een motie van Marianne Thieme (PvdD) en Rudmer Heerema (VVD) die hiertoe opriep kreeg woensdag steun van een Kamermeerderheid.

De Tweede Kamer heeft woensdag gestemd voor een motie van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Rudmer Heerema (VVD) voor een importverbod voor jachttrofeeën. Het kabinet moet nu met een plan van aanpak komen om de import van onder andere ivoor, tijgervellen en neushoornhoorn tegen te gaan.

Thieme: "De stroperij en illegale handel in dierproducten is een bron van inkomsten voor terreurorganisaties en criminele netwerken. De import van jachttrofeeën vormt een sluiproute voor wildlife crime. Er moet zo snel mogelijk een importverbod komen, zowel nationaal als Europees.

Wildlife crime is een serieuze bedreiging voor de biodiversiteit. Jaarlijks worden tot 30.000 olifanten gestroopt. In Zuid-Afrika zijn het afgelopen jaar 1215 neushoorns gestroopt en in West-Afrika leven nog slechts 400 wilde leeuwen.

Wij staan voor:

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Kabinet niet op eigen houtje in beroep in klimaatzaak

Het kabinet gaat niet in beroep tegen de historische uitspraak in de klimaatzaak zonder de Tweede Kamer hierover gehoord te h...

Lees verder

Opinie: Machtsmisbruik bij TTIP-stemming

Gepubliceerd op Joop.nl op 8 juli 2015 Zelfs nu het omstreden handelsverdrag met de Verenigde Staten (TTIP) nog niet van kra...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief