Jacht reeën Terschelling gestopt na Kamer­vragen Marianne Thieme


23 september 2016

De provincie Friesland heeft na Kamervragen van Marianne Thieme laten weten dat reeën op Terschelling onterecht zijn doodgeschoten. De provincie zegt toe maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.

De provincie Friesland had geen toestemming aan de Wildbeheereenheid mogen geven voor de jacht van reeën op Terschelling. De ontheffing voor het afschieten van de dieren was ondeugdelijk en er bestond geen enkele aantoonbare reden om de dieren te doden.

Marianne Thieme: “Het komt te vaak voor dat provincies zonder kennis van zaken en regelgeving jagers toestemming verlenen om dieren dood te schieten. Zo zette de Raad van State al eerder dit jaar een streep door de konijnenjacht op Terschelling, omdat provincie Friesland klakkeloos de beweringen van boeren en jagers over schade door konijnen voor waar had aangenomen. De provincie had zelf nagelaten deugdelijk, onafhankelijk onderzoek te doen. Dieren in het wild hebben wettelijke bescherming. Ik heb de staatssecretaris van Economische Zaken verzocht zijn verantwoordelijkheid te nemen en op te treden tegen onkundig provinciaal faunabeleid.

Gerelateerd nieuws

Prinsjesdag: Thieme strijdt voor meer vrouw in politiek

Marianne Thieme maakt vandaag op Prinsjesdag een statement tegen de scheve man-vrouwverhouding in de Haagse politiek. Ze draa...

Lees verder

PvdD opnieuw uitgeroepen tot duurzaamste Kamerfractie

In de Duurzame 100 van Trouw is Esther Ouwehand dit jaar de hoogstgeplaatste politicus in de top 10. Met Marianne Thieme op 2...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief