Help Stichting AAP Spaans opvang­centrum voor voormalig BPRC-chim­pansees te reali­seren!


24 augustus 2004

Stichting AAP, Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren, is de initiatiefnemer van Primadomus, een permanent opvangcentrum voor apen in Spanje. Op een 45 hectare-groot landgoed bij het dorp Relleu in de buurt van Alicante wordt al meer dan drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze pensioenvoorziening. Met dit project hoopt AAP veel Europese apen die om uiteenlopende redenen een ellendig leven hebben gehad een veilige toekomst te geven.

Helaas is de start van de bouw van de vier chimpanseeverblijven op het terrein van Primadomus op het laatste moment uitgesteld. Hoewel op provinciaal niveau alle procedures met succes zijn doorlopen, werkt de lokale overheid nu tegen. Een eerder in 2002 door de gemeente afgegeven schriftelijke instemming is om onduidelijke redenen weer ingetrokken. De opgelopen vertraging in het bouwtraject is vooral voor de grote groep chimpansees uit een onderzoeksinstituut in Nederland betreurenswaardig. Deze apen moeten nog langer wachten op een mooie plek onder de zon.
Momenteel wordt geprobeerd onder andere door bemiddeling van chimpanseebeschermster Jane Goodall de vergunningprocedure weer vlot te trekken.

Stichting AAP is een handtekeningenactie begonnen. U hoeft alleen
maar uw digitale "handtekening" te zetten en te versturen... simpeler kan het dus niet. Ga dus snel naar www.aap.nl

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief