"Halal-vlees Kamer­res­taurant van verdoofd geslachte dieren"


28 oktober 2010

De halalproducten die in de restaurants van de Tweede Kamer worden geserveerd zijn afkomstig van dieren die verdoofd ritueel geslacht zijn. Dit laat Gerdi Verbeet weten in een brief aan Marianne Thieme. De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren schreef een brief aan het Presidium nadat onduidelijkheid was ontstaan over de gehanteerde slachtmethode van het geserveerde halalvlees in de restaurants van de Kamer.

Thieme: ‘Het feit dat er halalvlees voorhanden is afkomstig van verdoofd geslachte dieren, laat zien dat er geen enkele reden is om onverdoofde slachtmethoden toe te blijven staan. Dieren die onverdoofd ritueel geslacht worden lijden onnodig lang tijdens het slachtproces, blijkt uit recent onderzoek van onder meer Wageningen UR. Onverdoofd slachten is zeer dieronvriendelijk, volkomen onnodig en een onterechte uitzondering op de Nederlandse wetgeving, en moet daarom zo snel mogelijk verboden worden’. Het is de partij ook een doorn in het oog dat veel vlees afkomstig van onverdoofd ritueel geslachte dieren als regulier vlees bij slagers en supermarkten verkocht wordt.

De Partij voor de Dieren diende in 2009 een initiatiefwetsvoorstel in voor een verbod op het onverdoofd ritueel slachten. Het wetsvoorstel wordt binnenkort behandeld in de Kamer.

Klik hier voor het initiatiefvoorstelverbod op onverdoofd ritueel slachten

Gerelateerd nieuws

Thieme: 'Dit kabinet schuift de meest kostbare rekeningen door naar komende generaties'

De Partij voor de Dieren heeft vandaag tijdens de tweede termijn van het debat over de regeringsverklaring opnieuw haar zorge...

Lees verder

Aantal dierproeven stijgt

Den Haag, 29 oktober 2010 - De Partij voor de Dieren wil opheldering van minister Edith Schippers van Volksgezondheid over...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief