Groeiend verzet: Portugese partij voor de dieren behaalt zetel in nationaal parlement


5 oktober 2015

PAN, de Portugese partij voor de dieren, heeft zondag 4 oktober een zetel in het nationale parlement gewonnen! PAN is hiermee de tweede politieke partij ter wereld die primair opkomt voor dieren, natuur en milieu met een vertegenwoordiger in het nationale parlement. De Partij voor de Dieren feliciteert PAN van harte met hun zetel! Met dit succes wordt een sterk signaal afgegeven naar traditionele partijen: verandering is hard nodig.

Ruim 74.000 Portugezen brachten op Werelddierendag hun stem uit op PAN (Pessoas - Animais - Natureza, oftwel, Mensen - Dieren - Natuur). Daarmee is André Silva met 1,39% van de stemmen gekozen tot deputado. Eerder behaalde PAN al zetels in gemeenteraden, maar met hun parlementszetel kan de partij nu ook op landelijk niveau opkomen voor de belangen van dieren, natuur en milieu. De winst van PAN is een belangrijke ontwikkeling voor dieren én mensen in Portugal.

André Silva gekozen tot parlementslid voor PAN

De uitslag illustreert de groei van de wereldwijde beweging van mensen die behoefte hebben aan een politieke stroming die niet de korte termijn belangen van de mens centraal stelt, maar de planeet en daarmee ál haar bewoners. Sinds de oprichting van de Partij voor de Dieren in 2002 zijn er ook in andere landen partijen voor de dieren opgericht of in oprichting, onder meer in het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Spanje, Portugal, Duitsland, Zweden, Finland, Italië, Frankrijk, Turkije, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, de Verenigde Staten, Australië en Canada.

Marianne Thieme maakte een supportvideo voor PAN. Bekijk de video hier.

Gerelateerd nieuws

Motie van treurnis in debat Klimaatzaak

De Partij voor de Dieren heeft vandaag een motie van treurnis ingediend over de opstelling van het kabinet in de Klimaatzaak....

Lees verder

Marianne Thieme wil referendum over TTIP

Marianne Thieme wil dat er een referendum gehouden wordt over TTIP, het omstreden vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS. D...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief